Tuah Badan! Jumaat Menang Honda RS-X

Puchong, 16 Mac 2024 – Pada malam kemuncak Pentas Akhir Anugerah Lagu Indie 2023 yang telah berlangsung pada 7 Mac lalu, sebuah motosikal Honda model RS-X telah diumumkan menjadi milik orang pertama yang (tweet) X tiga kod rahsia yang diberikan oleh hos rancangan pada malam tersebut.

Hadiah motosikal RS-X telah diserahkan oleh AmanRa (Duta Honda RS-X) dengan diiringi oleh Steven Chin, Pengurus Kanan Pemasaran dan Ahmed Faris Amir, Penerbit Eksekutif Anugerah Lagu Indie kepada Mohammad Noor Jumaat di Honda Impian X Bandar Puchong Jaya pada pagi tadi.

Mohammad Noor Jumaat, 36, berkata “Tuah saya menang motor malam Jumaat, terima kasih kepada Honda Motorcycle dan Anugerah Lagu Indie kerana tawarkan hadiah motor RS-X.”

Mengakui terkejut dan terharu ketika namanya diumumkan membuatkan dirinya terkedu seketika dan rasa tidak percaya.  Mohammad Noor Jumaat yang bekerja sendiri memberitahu tidak akan menjual motosikal tersebut, sebaliknya ingin menggunakan untuk kegunaan sendiri.

Steven Chin berkata, “Kami berbesar hati dapat bekerjasama dengan Anugerah Lagu Indie 2023 dan berharap pihak pemenang gembira serta berpeluang untuk mengembara ke destinasi-destinasi impian beliau dengan RS-XIni sejajar dengan falsafah Semangat Impian dan frasa global kami The Power of Dreams serta How We Move You.”

Ahmed Faris Amir, Penerbit Eksekutif Anugerah Lagu Indie berkata, “Saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada Rakan Motosikal Rasmi ALI2023 iaitu Honda Motorcycle Malaysia yang sudi untuk menambah nilai kepada Anugerah Lagu Indie 2023, sekaligus bersama-sama kami dalam menyokong komuniti muzik indie,” tambah beliau lagi.

Kira-kira 200 orang telah hadir menjayakan dan memeriahkan pada malam Pentas Akhir Anugerah Lagu Indie.  Sebagai sebuah platform yang dicipta khusus untuk meraikan bakat-bakat muzik indie tempatan, Anugerah Lagu Indie memberi inspirasi kepada penggiat muzik indie untuk terus menghasilkan karya yang asli dan berkualiti dalam arena muzik.

Lagu “Pembunuh Malam” yang dicipta oleh Hazeeq Hilman dan Muhd Haziq serta dipersembahkan oleh artis ‘Lunar’ tampil sebagai Juara Lagu Terbaik pada malam tersebut.

Sumber foto dan video
Fotohttps://drive.google.com/drive/folders/1mJu-OqFGhdqEOJKroHSScs4duAl94P-m?usp=sharing
Video
https://drive.google.com/drive/folders/1o7Q848YBuL8IRLxkWd-SkuGs33tLDt-1?usp=sharing

#   #   #

Tentang Anugerah Lagu Indie

Anugerah Lagu Indie (ALI) adalah Rancangan Anugerah Indie Malaysia sendiri untuk mengiktiraf sumbangan bakat-bakat muda dalam komuniti tempatan dan industri muzik indie.  “Muzik Indie” merujuk kepada muzik yang diterbitkan secara bebas (karya sendiri) tanpa sebarang ikatan dengan label rakaman komersial dari proses penulisan, rakaman hingga penerbitan lagu.  ALI terbukti menjadi batu loncatan untuk artis indie ke peringkat yang lebih tinggi. Salah seorang pemenang ALI, “Pelukan Angkasa” oleh SOG dan Shila Amzah memenangi AJL 2022; dan Late Night Frequency yang memenangi ALI 2022 memenangi satu kategori dalam AIM 2022.

Hubungi Kami

Pertanyaan program:
Marwan Bin Zaharudin
Komunikasi
E-mel: ali@rakita.my
Tel: 017-6477493

Follow Anugerah Lagu Indie:
Laman web       www.anugerahlaguindie.com.my
Instagram          @anugerahindie 
Facebook          @anugerahindie 
TikTok                @anugerahindie 
X                        @anugerahindie
Pertanyaan media:
Mia Amira Ishak
Perhubungan Awam dan Komunikasi
E-mel:  mia@impact.my
Tel: +6014-689 6068


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *